Wijngaard Kaas lanceert smaakvolle vegan productlijn

Veganistische kaas-alternatieven voor gouda, cheddar en mozzarella

Kaasspecialist Wijngaard Kaas introduceert, in samenwerking met Boermarke, een nieuwe vegan productlijn voor de horeca en groothandel. Onder de naam Vegan Restaurant worden kwalitatief hoogwaardige veganistische kaas-alternatieven gelanceerd. Hiermee wordt ingespeeld op de toenemende vraag naar goede vegan producten in de horeca. Producten met het label ‘Vegan Restaurant’ zijn 100% plantaardig en vol van smaak. Met de onderscheidende veganistische alternatieven voor gouda, cheddar en mozzarella kan de horeca alle kanten op.

Van broodbeleg of salade tot gesmolten op een pizza

Met deze nieuwe productlijn laten Wijngaard Kaas en Boermarke zien dat de horeca met de vegan alternatieven voor kaas gasten optimaal kan bedienen. Naast de bijzonder goede smaak, smelten zowel de plakjes als rasp uitstekend. Met de producten van Vegan Restaurant kan de horeca de menukaart nog completer maken. Het kaas-alternatief is onder andere geschikt als broodbeleg, smaakt goed door een salade of gesmolten op een burger, gegrilde sandwich of pizza.

Geen dierlijke producten

Alle producten in de Vegan Restaurant-lijn zijn 100% plantaardig en bevatten geen dierlijke producten. Kokosolie, water en zetmeel zijn de belangrijkste bestanddelen van de kaas-alternatieven. In de horeca is steeds meer vraag naar smaakvolle plantaardige alternatieven voor kaas. Vegan gasten willen graag de zekerheid krijgen dat het gekozen gerecht ook écht veganistisch is. De smaak en zachte structuur doet niet onder voor ‘echte’ kaas.

Over Wijngaard Kaas

Bij familiebedrijf Wijngaard Kaas in Woerden wordt al sinds 1936 kaas gerijpt. Op traditionele wijze en met veel toewijding worden de kazen hier in een bijzonder microklimaat gerijpt en met de hand gekeerd en gepoetst. Nu de vraag naar plantaardige kaas steeds groter wordt, is Wijngaard Kaas de samenwerking aangegaan met familiebedrijf Boermarke, met als resultaat de productlijn Vegan Restaurant.